Golfklockor test – köpguide 2018

Bästa golfklockan uppdaterat

Golfklockor test – köpguide 2018

Artikeln är uppdaterad med 2017 års golfklockor/avståndsmätare – golfklockor test 2018.

Marknaden närmast översvämmas av nya golfklockar och klocktillverkare för golfklockor men vilken golfklocka är egentligen bäst i test?


Det finns flera varianter för avståndsmätare för att avgöra just avstånd:

Laserkikare  – om du vill ha det mest exakta måttet till flaggan, men kan upplevas något mera omständligt. Klart bäst precision men fungerar ofta sämre i regn och dimma samt är ofta kostsamma att köpa in.

Pekskärma ”GPS enhet” – om du vil ha en avståndsmätare som även har en grafisk banguide. Du behöver således ingen extra banguide och får bra överblick via pekskärmen. Nackdelen är att de är relativt dyra.

Röstknapp – smart mätare som är riktigt enkelt men har vissa begränsningar. Kan eventuellt upplevevas som störande av medspelare då informationen läses upp. Kan ändå vara ett alternativ för vissa.

GolfKlocka – smidig variant som är oerhört populär. De allra flesta är vana att använda sig av en klocka på armen. Med måtten i klockan går det fort och enkelt att kolla avståndet. Kräver precis som ovan GPS enheter att satellitmottagning finns.


Vad är då en golfklocka?

En golfklocka är ett armbandsur som har en inbyggd gps och ett stort antal inprogrammerade banor över hela världen. De flesta visar avståndet till visar avståndet till greenens framkant, bakkant och greenens mittpunkt. Vissa kan även mäta längden på varje slag och den totala gånglängden. Antalet banor varierar mellan olika golfklocktillverkare.

Många äldre klockor finns kvar på marknaden, lägre ner på sidan hittar du tidigare års golfklocktester.


2018 års Golfklock test!

I 2017 test har vi valt att fokusera på att utse den bästa high-level golfklockan och den mest prisvärda golfklockan som finns.

 

** Vinnare 2018 års mest prisvärda golfklocka **

 Garmin S20

Läs mer: Garmin S20

Garmin S20 är den perfekta balansen mellan smidig avståndsinformation och enkelhet. Den saknar vissa funktioner mot de dyrare golfklockorna men är ändå ett intressant köp för gemene golfare. Den är förinläst med över 40 000 banor världen över med kostnadsfria uppdateringar under enhetens hela livslängd. S20 ger dig exakta avstånd till främre delen, mittdelen och bakre delen av greenen, samt dogleg- och layupavstånd och ett digitalt scorekort.

 Vad gör gör Garmin S20 så bra

+ Displayen är också föredömligt tydlig.
+ Väldigt lätt vilket gör den behaglig att bära på handleden.
+ Atomatisk slagmätare som låter dig analysera statistik från ronden efteråt (vissa begräsningar och Det funkar inte perfekt, men faktiskt förvånansvärt bra).
+ En stor fördel är batterikapaciteten, där de uppgivna 15 timmarna bekvämt låter dig spela två varv utan att behöva ladda.
+ Bluetooth-koppling till mobilen gör att du får aviseringar om allt från sms och mail.
+ Greenvy-funktionen i Approach S20 visar greenens rätta beskaffenhet och utformning. Du kan manuellt flytta flaggan till dagens placering för att få rätt avstånd till hålet.
+ Den nya funktionen Garmin AutoShot mäter längden på dina slag och registrerar varje utslagspunkt för att du enkelt ska kunna följa upp ditt spel i efterhand på Garmin Connect®.
+Mycket prisvärd

Negativt:
– ?

Slutsats: Garmin S20 är en prisvärd, elegant och bekväm GPS golf klocka med en högkänslig goflklocka som ger ger dig fördelar i spelet. Länk: Garmin S2

**Vinnare 2017 år High- End golfklocka **

Garmin S6 – 2017

Läs mer: Garmin S6

Kungen av golfklockor, det är fortfarande den bästa GPS golfklockan vi har testat hittills. Utmärkta egenskaper inklusive sving tempoträning. Vi på Custumfoo använder alltid Garmin S6 när vi spelar själva, det finns helt enkelt ingen bättre golfklocka än denna.

Färgkartor med fler än 40 000 förinlästa banor världen över med Greenvy för manuell flaggplacering, och kunna peka på en mätpunkt och målsökningshjälpen PinPointer ger bättre situationsberedskap under spelet. Finns så här långt i tre olika färger.

 • PEKSKÄRM
 • BANVY
 • PINPOINTER
 • KLUBBVAL
 • TRUSWING-KOMPATIBEL
  Vad Gör Garmin S6 så bra?

  +Funktioner sving mätvärden: SwingTempo, TempoTraining och SwingStrength™.

  +Dedikerad CourseView knapp med Green View för manuell positionering.
  +Pekskärm, med hög upplösning, handskvänlig.
  +Exakta avstånd för mer än 40.000 golfbanor runt om i världen; inga prenumerationer eller avgifter.

  +Approach S6 levererar din e-post och varningar direkt på handleden .
  +Den besitter fantastisk helhetssyn över hålen.

  +Klockan kan ladda din statistisk till analys, vilket gör den tillgänglig genom synkronisering till Garmin Connect som bara blir bättre och bättre för varje uppdatering.

  +Den har rejält med banor och fria uppdateringar.
  +Denna klocka har faktiskt scoringkort hål för hål.
  +Du kan enkelt ställa in hur många slag respektive antal putterslag per hål.

  Negativt:

– Du kommer inte att kunna se scorekort som helhet eller statistik på själva enheten vilket dock inte är något speciellt omfattande negativt, analysera ronden är bättre att göra efteråt.

Slutsats: Approach S6 är en tunn, lätt, funktionsspäckade hi-upplösning färgpekskärm GPS golf klocka. Den bästa klockan på marknaden. Garmin S6


2015 års Golfklock test

Garmin Approach S6

Garmin (010-01195-00) Approach S6 GPS Golf klocka- Med SwingTempo funktion!

Garmin (010-01195-00) Approach S6 GPS Golf klocka- Med SwingTempo funktion.

Garmin Approach S6 är den bästa golf GPS klocka vi har testat hittills.

Den kombinerar översiktskartor med  en smidig pekskärm för därmed kunna  bestämma avståndet till varje punkt på golfbanan. Den visar doglegs, hinder och formen på greenen

Funktionen GreenView visar greenens utformning även om du befinner dig bakom den. I vyn kan man flytta flaggan med hjälp av pekskärmen för att få exakt mått till flaggan.

En utmärkt uppsättning funktioner, inklusive ett swing tempo utbildningsstöd, gör detta till en mångsidig och  helt enkelt en mycket intressant Golfklocka/GPS klocka.

Batteritiden som uppges är  ca 10 timmar i GPS-läge och  upp till 14 veckor i klockläge.

..och allt detta ryms på din handled! Klockan Rekommenderas!

Betyg 95% (A)
Tillverkare: http://www.garmin.com/sv-SE/golf/ 

Fördelar:
Full vy av hålet- på en klocka!
Massor av statistisk analys som genom synkronisering till Garmin Connect
Många kartor/banor.
Handikapp Räkning

Nackdelar:
Kan inte se scorekort eller statistik på enheten (men kan synkronisera och visa dem på en mobilapp eller webbsida)
Ingen lista över avstånd till hinder etc – du måste använda översiktsbilden
Enlligt vissa källor är modellen inte är godkänd att använda vid handicapgrundande rundor pga att svingtempo kan mätas.

Garmin Approach G6

Garmin Approach G6 Sverige

Garmin Approach G6 exemplifierar den generella trenden 2015 att sätta alla de bästa egenskaperna hos tidigare versioner i en allt mer kompakt design.

Vi älskar den eleganta formfaktor och användarvänlighet, och stort antal banor. Kan ibland upplevas som något ”buggig”. Högst troligvis kommer Garmin släppa uppdateringar av mjukvaran. Men allt som allt, en mycket bra enhet.

Kolla även in Garmin G7 & G8 som vi ännu inte har testat

Betyg 90% (A-)

Tillverkare: http://www.garmin.com/sv-SE/golf/ 

Fördelar:
Minsta och lättaste enheten testas som ger full view av hålet!
Full uppsättning av funktioner, inklusive statistik spårning och möjlighet att bestämma medelvärden för klubbavstånd.

Nackdelar:
Något godtyckliga avstånd till vissa angivna mål. Eller var det bara tillfälligheter?
När du trycker på skärmen för att avgöra ett mål avstånd, kan avståndet till din destination vara svårt att se.

 


2014 Års klockor:

TEST golfklocka: bushnell neo xs

Golfklocka Bushnell Neo XS får betyget 4+

Golfklocka Bushnell Neo XS får betyget 4+

Målgrupp: den som söker en lättanvänd och smidig GPS klocka med tydlig display.

+ Enkel och självbeskrivande att använda. Sitter dessutom skönt på handleden och har en tydlig primär display i golf läget där mått till mitten av greenen samt bak- och framkant visas. Automatisk håligenkänning och förflyttning mellan hålen gör att den som bara behöver greenmåtten inte behöver trycka på klockan alls under ronden. Bushhnell neo xs har dessutom lång battritid.

– 21 st förkortningar som för de olika hindermåtten på respektive hål kräver inlärningstid av användaren, dvs du! Exempelvis så betyder MFWC för ”middle fairway water carry”.

Pris: 2 200 kr

Betyg: 4+

Tillverkare: http://www.bushnellgolf.com/gps/neoxs.cfm

 TEST golfklocka : Garmin approach s4         

Golfklocka Garmin Approach S4 - bäst i test - !

Golfklocka Garmin Approach S4 – bäst i test – !

Målgrupp: den som vill ha en stilig klocka med pekskärm och möjlighet att placera flaggan på valfri punkt på greenen och få ett mått till denna punkt.

+ Vacker klocka med en sportig känsla och funktionell pekskärm. Huvuddisplayen är tydlig med möjlighet att få bra och relevanta hindermått samt kunna mäta avståndet till olika punkter på greenen.

– Stundtals kan kombinationen av knappar och pekskärm förvirra användaren innan man lärt sig hur klockan/navigationen fungerar.

Pris: 2 800 kr

Betyg: 5 ”Bästa golfklocka i test”

Tillverkare: https://buy.garmin.com/sv-SE/SE/sport/golf/approach-s4/prod140528.html

 

TEST golfklocka: GolfBuddy wt3

Golfklocka GolfBuddy WT3 - betyg 4 i test.

Golfklocka GolfBuddy WT3 – betyg 4 i test.

 

Målgrupp: Den som vill ha en rejäl klocka med tydlig skärm och smarta funktioner. Flaggplaceringsfunktionen med ett flertal olika punkter per green går att välja mellan oh gör det lätt att få avstånd till olika delar av greenen. Dessutom bra och relevanta mått till hinder.

+ Den rektangulära displayen upplev som testets tydligaste, med stora tydliga siffror och ikoner.

– Klockan är stor och inte den allra stiligaste vilket kan påverka valet för er som vill kunna använda klockan till vardags. Batteritiden är något kortare än hos konkurrenterna.

Pris: 2 100 kr

Betyg: 4

Tillverkare: http://www.golfbuddyglobal.com/products/wt3.asp

 

TEST golfklocka: Voicecaddy t1

Golfklocka voicecaddie T1 - vacker och prisvärd, men har sina brister.

Golfklocka voicecaddie T1 – vacker och prisvärd, men har sina brister.

Målgrupp: En GPS klocka i den lägre prisklassen och som vill ha en skön klocka som sitter bra på handleden. Dessutom går den att använda för att mäta löprundan eller för att träna svingtempot (en funktion som DOCK gör klockan otillåten på en tävling)

+ Snygg klocka jämfört med konkurrenterna i fin sportdesign. Bra pris. Automatisk håligenkänning gör att du inte behöver trycka på klockan alls under varvet.

– Saknar mått till hinder och doglegs. Även ett minus för de som vill ha en klocka som är godkänd för tävling.

Pris: 1 695 kr

Betyg: 3

Tillverkare: https://new.voicecaddie.com/voicecaddiet1/

 

 

 

 

Video Garmin S20

Garmin S6 Video

©2024 Customfoo

Log in with your credentials

Forgot your details?